Epe fietst voor water 2019 › Deelnemer EFVW: Dennis Dekker

Nog een paar dagen en dan is het zover: Epe Fietst Voor Water (EFVW)! Ben je ook benieuwd wie er allemaal mee gaan doen? Hier stellen we alle deelnemers kort aan je voor. Dit keer vertelt Dennis Dekker waarom hij meedoet.

“Er zijn vele wegen die naar Rome leiden, zo luidt het spreekwoord. Dit om aan te geven dat er meerdere manieren zijn om iets te doen. Er zijn dus ook vele redenen op te noemen waarom ik meedoe met Epe Fietst Voor Water. Maar de ware reden ervaar je pas als je het land kent. Als je zelf bij het Boresha kindertehuis van Stichting Kenya Kinderen geweest bent. De deelnemers die 5 jaar geleden meededen met Epe Fietst Voor Water weten daar alles van. Die weten eveneens dat hun ontbering vanwege een lange fietstocht in een arm Afrikaans land maar tijdelijk is. Die weten wat je voor een goede dingen kunt doen met het geld dat er al ingezameld is.”

“Inmiddels ben ik ook achter de ware reden. Ons bedrijf Media Magneet heeft vorig jaar aangeboden om deze website te vernieuwen. We onderhouden de site door regelmatig content (tekst en fotografie) toe te voegen. Om die reden ben ik door het bestuur gevraagd om afgelopen februari zelf naar Kenia af te reizen. De hectiek van de stad aan de ene kant en de rust van het platte land aan de andere kant. De geur, de natuur, de mensen, ik kwam ogen en oren te kort. Het was een ervaring om nooit meer te vergeten. Dit land – in het bijzonder de plaats Maai Mahiu – laat me sindsdien niet meer los.”

“Daarbij zit Stichting Kenya Kinderen voor altijd in mijn hart. Dit vanwege de prachtige initiatieven die ze ontplooien. Neem dat prachtige Boresha-kindertehuis als voorbeeld. Boresha betekent ‘verbeteren’ in het Swahili. Heel eerlijk? Je ziet direct wat dat betekent als je daar zelf rondloopt. Het is zichtbaar in de ogen van de kinderen: ze leven alsof hun leven er vanaf hangt. Maar er kan daar nog zo veel verbeterd worden. Daar werkt Stichting Kenya Kinderen continu aan. Om het waterproject te bekostigen, gaan wij fietsen met de geweldige Epe Fietst Voor Water-groep. Mijn weg leidt dit keer niet naar Rome. Mijn weg kringelt binnenkort door Kenia.”