Epe fietst voor water 2019 › Deelnemer EFVW: Erwin van Andel

Ben je ook benieuwd wie er in september allemaal mee gaan doen met Epe Fietst Voor Water (EFVW)? De komende weken stellen we alle deelnemers kort aan je voor. Dit keer is Erwin van Andel aan de beurt.

Erwin is, samen met Jan Brinkman één van de initiatiefnemers van de Stichting Kenya Kinderen. Maar Erwin is in deze regio natuurlijk ook bekend als directeur van de Jumbo Van Andel in Epe. Daarnaast is hij sponsor én fervent supporter van PEC Zwolle.

Ook Erwin wil voor deze rubriek graag die ene vraag beantwoorden: waarom doe jij in september eigenlijk mee aan Epe Fietst Voor Water?

Erwin: “Ik doe mee met Epe Fietst Voor Water, omdat ik met eigen ogen gezien heb hoe zwaar een leven zonder schoon water is. Tijdens mijn bezoeken aan Kenia word ik telkens weer geconfronteerd met het watertekort. Kinderen die niet naar school gaan, maar op pad worden gestuurd om naar water te zoeken. Het ziekenhuis waar een bevalling plaatsvindt, terwijl er geen water is voor de juiste hygiëne. Kinderen die door diarree uitdrogen. Waterschaarste is nog altijd een enorm probleem.”

“Die 560 kilometer fietsen in Kenia is natuurlijk een grote uitdaging. Maar mijn échte uitdaging is om zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te halen voor de realisatie van de uitbreiding van ons waterproject in Maai Mahiu.”

(Foto: Martin HogeboomMartin Hogeboom Photography)