Epe fietst voor water 2019 › Deelnemer EFVW: Gerard van Elst

Ben je ook benieuwd wie er in september allemaal mee gaan doen met Epe Fietst Voor Water (EFVW)? De komende weken stellen we alle deelnemers kort aan je voor. Dit keer vertelt Gerard van Elst waarom hij meedoet.

“In 2015 heb ik op het punt gestaan om samen met mijn zwager (Jan van den Brink) mee te doen met de eerste editie van Epe Fietst Voor Water. Omdat onze oudste dochter Vera vrijwilligerswerk in Oeganda ging doen, besloten mijn vrouw Hermien en ik, om haar daar op te gaan zoeken. Daardoor ging het fietsavontuur van Stichting Kenya Kinderen dus niet door.”

“Eind 2018 las ik de oproep voor een tweede editie en al snel dacht ik: yes! Nu ga ik dat wél doen! Ik kan mij daarbij zeer vinden in de doelstellingen van Stichting Kenya Kinderen: het verbeteren van de leefomstandigheden van de kinderen daar, als het gaat om hygiëne, voeding, opvang en scholing!”

“Het land is prachtig, ik hou van mountainbiken en ben een enorme liefhebber van de natuur. Iedereen in mijn omgeving ondersteunt mij en daar ben ik erg blij mee. Toch wil ik met name mijn collega’s van de vrijwillige Brandweer Epe hierbij enorm bedanken voor de mede-sponsoring van dit mooie project. Ik ga nog een maandje door met de intensieve voorbereidingen. Ik heb er enorm veel zin in!”