Epe fietst voor water 2019 › Deelnemer EFVW: Jan Schot

Ben je ook benieuwd wie er in september allemaal mee gaan doen met Epe Fietst Voor Water (EFVW)? Deze weken stellen we alle deelnemers kort aan je voor. Dit keer vertelt Jan Schot waarom hij meedoet.

“Waarom fietsen in Kenia? Omdat het voor mij onbegrijpelijk is, dat wij in Nederland water in overvloed hebben en in een andere werelddeel het een groot probleem is om over de eerste levensbehoefte te kunnen beschikken.”
“Waarom gefotografeerd op deze plek, op een hoogwerker voor deze boom? De boom voor café de Posthoorn in Epe is al zeker 200 jaar oud. In het verleden zat er in die boom een terras. De officieren uit ‘t Harde maakten hier gebruik van om op dit terras iets te drinken. Er is ook opgetreden door een muziekkapel. De drank ging met een dienblad en katrol naar boven en de glazen gingen leeg weer naar beneden. Op een foto boven de kassa in het café is nog goed te zien hoe dit in het verleden is gegaan. Zelf vind ik dit een prachtig verhaal. Het zou toch mooi zijn wanneer zoiets ooit in ere hersteld kan worden?”