Epe fietst voor water 2019 › Deelnemer EFVW: Sabine Scheffer

Ben je ook benieuwd wie er in september allemaal mee gaan doen met Epe Fietst Voor Water (EFVW)? Deze weken stellen we alle deelnemers kort aan je voor. Dit keer vertelt Sabine Scheffer waarom ze weer meedoet.

“In januari 2015 ben ik op de valreep mee gegaan met Epe Fietst Voor Water. Iemand viel uit en ik vond het initiatief van Erwin van Andel en de Stichting Kenya Kinderen (onder andere het bouwen van het Maai Mahiu kindertehuis) een heel mooi project.”
“Water is bij ons een vanzelfsprekendheid. Je draait de kraan open en poetst je tanden met stromend water. Je denkt daar niet bij na, maar krijgt vervolgens te horen dat dit zo ongeveer gelijk staat aan de totale hoeveelheid water die een inwoner van Maai Mahiu per dag gemiddeld hoopt te krijgen.”
“In 2015 hebben we een eerste begin gemaakt met het bijeen fietsen van sponsorgeld voor de watervoorziening in het stadje Maai Mahiu (10000 inwoners). Nu gaan we voor de tweede versie van Epe Fietst Voor Water om dat waterproject verder uit te bouwen. Ik wil hier heel graag bij zijn, om mijn steentje bij te dragen en de vorderingen te zien van onze eerste inspanningen. Tevens lijkt het mij superleuk om m’n sponsorkind Dennis weer te ontmoeten. Hij doet inmiddels eindexamen, waar hij vier jaar geleden, meer dood dan levend op straat gevonden was. Iedere gesponsorde euro wordt kortom heel goed besteed door Stichting Kenya Kinderen. Het is fijn om daar deelgenoot van te zijn.”

“Oh ja, wil jij ook nog sponsoren? Maak dan een geldbedrag over naar NL 89 RABO 0336 7788 64, t.n.v. Epe Fietst Voor Water (onder vermelding van ‘Donatie Sabine’).”