Epe fietst voor water 2019 › Deelnemer EFVW: Ton Brands

Ben je ook benieuwd wie er in september allemaal mee gaan doen met Epe Fietst Voor Water (EFVW)? De komende weken stellen we alle deelnemers kort aan je voor. Dit keer is Ton Brands aan de beurt. De Epenaar legt hieronder in mooie bewoordingen uit waarom hij meedoet.
“Het project Epe Fietst Voor Water spreekt me enorm aan. Mijn motivatie is vergelijkbaar met die van andere deelnemers: de sportieve uitdaging en het goede doel. Ik heb enorm veel respect voor mensen die tegen de stroom op roeien om dingen gedaan te krijgen.”
“Wat de Stichting Kenya Kinderen tot nu toe heeft gerealiseerd vind ik bewonderenswaardig. Hier en daar zijn zure geluiden te horen als het gaat om ‘westerlingen die in Afrika zo nodig de weldoener moeten uithangen’. En natuurlijk moet je kritisch kijken naar zulke initiatieven.”
“Ik zou ook niet weten wat de beste methode is. Wat ik wel weet, is dat met uitsluitend discussiëren niet veel verandert. Ja, de sportieve uitdaging is mooi. En ja, ook de aandacht wanneer we de finishlijn passeren zal prettig zijn. Maar bovenal gaat het om het goede doel. Als we er in slagen om voldoende geld bijeen te brengen voor dit waterproject, zullen de elementaire leefomstandigheden van enkele duizenden mensen wezenlijk en structureel verbeteren. Daar kun je toch niet tegen zijn?”