Drie excellente wijnen voor Waterproject Maai Mahiu

Château de l’Horte is een Nederlands-Frans wijnhuis gelegen tussen Carcassonne en Narbonne in Montbrun des Corbiéres te Frankrijk. Het wijnhuis is bijzonder omdat de wijnen vanaf de druif tot de fles zelf worden geproduceerd. Van een oude vervallen en nagenoeg vergane oude Cave is een Château gemaakt: compleet met vatenkelder en ruime Châmbres d'Hôtes. Voor het waterproject in Maai Mahiu biedt Château de l’Horte drie excellente wijnen aan.

Château de l’Horte – Chardonnay

100% Chardonnay. Fris, fruitig en soepel van smaak.

Gemiddeld citroengele kleur. Een beschaafde, subtiele neus met tonen van pruimen, rijpe appel en iets salmiak. In de mond is de wijn zeer zacht met een lichte body en lichte intense fruittonen met iets kruiderij ondersteund met frisse zuren. De wijn heeft eveneens een zachte en lichte afdronk. Een ideale wijn voor alledag.

“Zacht geel en wit fruit. Uitstapje naar de tropen, maar niet te lang. Opfrissertje vanuit de Cyrpus hoek. Sympathiek en sappig, prima in orde. De buiten temperatuur kan omhoog.” – Harold Hamersma, Parool

Prijs per doos à 6 flessen (à 750 ml.): € 40,-

Château de l’Horte – Les Cascals

Carignan-Grenache-Syrah. Lekker rijp rood fruit, soepel.

Deze rode wijn komt van één enkele wijngaard in de Languedoc, is biologisch en heeft een soepele smaak. Veel wijn in het glas, welke bij veel verschillende gerechten past. Kan ook heel goed los op zichzelf gedronken worden zonder ‘slap’ te zijn. Er zit een klein percentage Réserve Spéciale in verwerkt en daardoor is de wijn vol van smaak met een fruit-kruidje en een heel klein beetje hout in de afdronk.

Prijs per doos à 6 flessen (à 750 ml.): € 45,-

Château de l’Horte – Réserve Spéciale

Carignan-Grenache-Mourvedre-Syrah. Stevige kruidige rode wijn met een soepele afdronk.

In de heuvels van het Zuid Franse wijngebied Corbières liggen de wijngaarden waar de druiven groeien die voor deze wijn zijn gebruikt. Oude wijnranken van Carignan, Grenache, Syrah en Mourvedre. De druiven zijn met de hand geplukt en in de kelder van het Domaine verwerkt. Daarna heeft de wijn twaalf maanden gerijpt op eiken houten vaten van 225, 400 en 600 liter. Hierdoor heeft de wijn een smaak van rijp rood fruit met een lichte kruidigheid en wat zwoele romige vanille, toast en een mooie lange afdronk. Prima glas voor bij rollade, biefstuk, gourmetten of fondue. Ook heerlijk bij een mooi Hollands gerecht. Deze wijn rijpt op fles nog minimaal zeven jaar door en zal zich nog ontwikkelen. Bij voorkeur de wijn niet te warm serveren.

“Het resultaat van twee paar Nederlandse handen, van Johanna van der Spek en Paul den Toom, en één paar Franse, dat van wijnmaker Jean-Pierre Biard, echtgenoot van Johanna. Verenigde Neder-Franse krachten zorgden voor een krachtige Corbières. Bramenlikeur, kruiderij, zachte tannines en een zonnige peperigheid.” – Harold Hamersma, De Grote Hamersma 2015

Prijs per doos à 6 flessen (à 750 ml.): € 55,-

Bestelling wijnen per doos

U kunt uw bestelling via dit bestelformulier plaatsen. Het totaalbedrag van uw bestelling kunt u overmaken naar Stichting Kenya Kinderen op rekening IBAN: NL38 RABO 0125 7467 76 te Epe. Let op! De naam de besteller moet overeenkomen met de naam van de rekeninghouder. Is dit niet het geval, vermeld dan uw naam in de omschrijving.

Uw bestelling wordt uiterlijk een maand na het diner, via de door u ingevulde organiserende Rotaryclub of Rotarylid hiernaast, thuis afgeleverd.

Château de l’Horte – Chardonnay, € 40 per doos

Château de l’Horte – Les Cascals, € 45 per doos

Château de l’Horte – Réserve Spéciale, € 55 per doos


Overnachten in mooie wijnvilla

Logeren in deze unieke omgeving is mogelijk in de comfortabele kamers van Châmbres d’Hôtes van Château de l’Horte. U verblijft letterlijk tussen de wijnen. Als u over de gang loopt, kijkt u van bovenaf in de wijnkelder, een uniek gezicht. De Cuves liggen onder het appartement, evenals een deel van de wijnopslag. Kijk voor meer informatie op www.chateaudelhorte.com.

Naast de kamers op het Chateau zijn er ook nog eens 11 vakantiehuizen. Ieder huis heeft een verwarmd privé zwembad en jacuzzi, grote tuin met een kleine wijngaard. Compleet ingerichte villa’s met alles erop en eraan, aan de rand van de wijngaarden. Kijk voor meer informatie op www.wijnvillas.nl.