Epe fietst voor water 2019 › Dag 3: Bikesoundtracks

Vandaag was de dag van de liedjes in onze hoofden terwijl we aan het fietsen waren. De dag van de zogeheten bikesoundtracks.

We klommen met een lastig percentage. We begonnen te zuchten, te steunen en de hijgen. We keken niet naar voren en we richtten we onze blik enkel recht naar beneden. We zagen de rode aarde met de autosporen en we dachten aan ‘Car Wheels On A Gravel Road’ van Lucinda Williams.
We reden door een wildreservaat. We zagen niets en The Lion Sleeps Tonight van The Tokens speelde door ons hoofd.
We werden gepasseerd door brommertjes waaruit reggae klonk (Stir It Up, Bob Marley).
We reden over langgestrekte asfalftwegen en over stoffige wegen en we zongen The Road To Nowhere van Talking Heads.
We riepen ‘jambo’ naar vele Kenianen en de break van Lionel Richie’s Dancing On The Ceiling popte op in ons hoofd. We gaven velen het peace-teken en mompelden Give Peace A Change van John Lennon.
We keken over onze schouder, massa’s donkere wolken hingen boven de immense berg en we zagen de regen naar ons toekomen (Have You Ever Seen The Rain van Creedence Clearwater Revival). Vervolgens regenden we nat en we neurieden Afrika van Toto.
We crossten langs een muur van geribbeld ijzeren plaatwerk, we lazen ‘Show Me Your Metal’ en Metallica’s nummer Battery denderde door ons hoofd.
Een aantal enthousiaste arbeiders loosde een vrachtwagen met stenen. De lading raasde op het ritme van ‘Get Your Rocks Off’ van The Rolling Stones op de grond.
We fietsen vaak in een groep, we waren heel af en toe alleen (De Eenzame Fietser, Boudewijn de Groot).
We zagen reclameborden met slogans langsflitsen zoals ‘We Make The Whisky, You Make It Your Own’ en we dachten aan Lovin’ Whiskey van Rory Block.
We verwisselden talloze lekke banden en The Weight van The Band kwam langs.

En aan het eind van onze trip? Aan het eind dachten we aan The End van The Beatles.

Dit was dag 3, de dag van de soundtracks…

(Foto’s: Martin Hogeboom)
(Tekst: Dennis Dekker)

 

Meer foto’s zien van Dag 3? Klik hier!