Epe fietst voor water 2019 › Dag 5: Indrukken

Eén vrije dag in Kenia levert zo veel indrukken op, dat het verwerken ervan bijna niet te doen is. Hoe wij dat doen? Bij ons gebeurt dat de dag erna. Op onze fietsen.

Voor dag en dauw stapten we op en we herinnerden ons die allereerste olifant die we in dit prachtland zagen. We klikten in onze pedalen en we dachten aan dat koppel giraffen. We dachten aan het rhino-monument, we dachten aan de enorme diversiteit van de natuur in het wildpark. Uitgestrekte vlaktes met solitaire boompjes, natte moerasachtige groenstroken met kleurrijke vogels, donkere bosschages met glurende buffels en grazende impala’s. De volle maan die de dieren en het park sprookjesachtig verlicht.

En wat schetste onze verbazing? Tijdens het fietsen was er razendsnel weer het nodige nieuws bijgekomen om ons over te verbazen. Alweer duizenden nieuwe indrukken erbij.

We voelden de brandende zon in onze nek, we tuurden naar de piepkleine schaduw op de onverharde wegen onder onze fietsen.
We zagen hordes zebra’s die met ons speelden. Ze renden rechts van ons, ze staken over. Ze renden links van ons, ze staken over. Ze renden rechts van ons, ze verscholen zich achter de bossen, kwamen vervolgens weer tevoorschijn, galoppeerden dwars door een beekje en scheerden pal voor ons langs. Het was een onvergetelijk en een onbetaalbaar moment.

Conclusie? Wát een ongelofelijke indruk maken deze vele Kenia-indrukken.

(Foto’s: Martin Hogeboom)
(Tekst: Dennis Dekker)

Meer foto’s zien van onze vierde fietsdag? Klik dan hier!