Deprecated: Using ${var} in strings is deprecated, use {$var} instead in /home/public/sites/www.kenyakinderen.nl/wp-content/plugins/contact-form-7-to-database-extension/CF7DBPlugin.php on line 576
Dag 7: Chapeau - Stichting Kenya Kinderen

Epe fietst voor water 2019 › Dag 7: Chapeau

Wij zijn Epe Fietst Voor Water 2019. Wij hebben ruim 500 kilometers gefietst voor water. Voor een nieuwe borehole, een waterbron. En we hebben het gered. Allemaal. Chapeau voor ons.

We fietsten niet alleen voor water, we fietsten ook voor het prachtige land Kenia. De diversiteit in natuur, de verscheidenheid in klimaat. De oneindige en onbetaalbare schoonheid van het Afrikaanse land. Chapeau voor dit land.

We fietsten ook voor de talloze Kenianen die we onderweg zagen, ontmoetten, spraken. Zoals die jongen die de lege band met een stok voortbewoog. Of dat kleine meisje dat met ogen als knikkers zo groot, ‘jambo’ naar ons terugschreeuwde toen wij op volle snelheid langs crossten. Of die vrouw op de wekelijkse markt die ons aansprak wat we in vredesnaam aan het doen waren. Of die oude man met de wandelstok die grinnikend aan de kant sprong toen wij in colonne langsschoten. Chapeau voor al die prachtige mensen die ons vrijwel immer met een glimlach begroetten.

We fietsten eveneens voor het kindertehuis Boresha. Want door hen werden we vandaag liefdevol onthaald. Door de kinderen, de begeleiders en een enorme reeks andere aanwezigen. Een officieel moment van het in werking stellen van de waterleiding was de slagroom op de taart. Voor hen én voor ons was dit een magistraal en onvergetelijk moment. Chapeau voor hen, chapeau voor Boresha.

(Foto’s: Martin Hogeboom)
(Tekst: Dennis Dekker)

Meer foto’s zien? Klik dan hier!