Epe fietst voor water 2019 › Deelnemer EFVW: Theo Bleeker

Nog een paar dagen en dan is het zover: Epe Fietst Voor Water! Ben je ook benieuwd wie er allemaal mee gaan doen met EFVW? Alle deelnemers worden hier kort aan je voorgesteld. Dit keer vertelt Theo Bleeker waarom hij meedoet.

“Hoeveel kinderen is het gegund? Vrij te kunnen spelen, naar school te gaan en liefdevol op te groeien binnen een gezin? Kinderen hebben recht op een onbezorgde jeugd. Maar ook op veilig en schoon drinkwater een goede sanitaire voorziening zoals een toilet. Voor ons is dat allemaal heel normaal. Maar voor de kinderen in Kenia niet.”

“Mijn vier kleinkinderen vinden het ook normaal om water uit de kraam te tappen. Soms wel 10 minuten onder de douche te staan of, als het warm weer is, in het zwembad te duiken. Het is ze gegund, zeker. Maar het is ook goed om stil te staan bij de kinderen die dat voorrecht niet hebben.”

“Initiatiefnemer van Stichting Kenya Kinderen, Erwin van Andel, is zo’n enthousiasteling die daar dagelijks bij stil staat en andere mensen steeds blijft motiveren om deze stichting een warm hart toe te dragen. Mij heeft hij er van overtuigd, dat ook ik een steentje kan bijdragen aan het geluk van kinderen in Kenia. Zijn enthousiasme is zo aanstekelijk dat er voor mij en 30 anderen geen weg meer terug was.”

“We gaan zaterdag vertrekken naar Kenia om te te fietsen voor dat fantastische waterproject waarbij een dorp, een school en ziekenhuis maar ook het weeshuis schoon en veilig drinkwater krijgt. Dankjewel Erwin, ik ben er trots op deel uit te mogen maken van jouw fietsteam!”